Anunţul tău este o poveste. Spune-ne şi tu povestea ta. Detalii

Căutare avansată

Importanta psihoterapiei pentru copii

Importanta psihoterapiei pentru copii Cateodata copiii, precum adultii, pot sa beneficieze de pe urma unei vizite la psihoterapeutul de copii. Aceasta terapie poate ajuta copiii in rezolvarea problemeleor personale si, de asemenea, sa le evite pe viitor. De asemenea, le va oferi mai multa incredere pe viitor sa ceara ajutor daca intampina necazuri. Terapeutii pot ajuta atat copiii, cat si familile acestora, sa faca fata stresului si varietatii de probleme emotionale si comportamentale.

Multi copii au nevoie de ajutor pentru a face fata stresului scoalar. Altii au nevoie de cineva pentru a discuta despre propriile sentimente legate de anumite probleme de familia, cum ar divortul parintilor, mutarea in alt loc sau o boala grava. Pentru toate acestea psihoterapia pentru copii vine cu o rezolvare.

Semne care indica ca un copil are nevoie de psihoterapie pentru copii


Problema cu care se infrunta de multe ori psihologul de copii este aceea ca parintii asteapta de multe ori prea mult timp inainte de a apela la un ajutor specialist. La fel ca in cazul in care un copil isi rupe incheietura mainii si este imediat dus la un spital, si in cazul in care prezinta simptome de anxietate si depresie, acesta ar trebui dus la o sedinta de psihoterapie pentru copii. Mai exista o serie de semne care ar trebui sa ii ingrijoreze pe parinti, precum :

  • incepe sa se izoleze de proprii prieteni – este normal ca prieteniile sa se schimbe in timp, dar sunt semne ingrijoratoare daca acesta incepe sa zica lucruri precum ,,Toata lumea ma uraste’’ sau ,,Nu am niciun prieten’’ ;

  • este incredibil de trist sau ingrijorat – este normal sa fie ingrijorat cateodata sau sa planga din cand in cand, dar asta nu ar trebui sa ii afecteze situatia scoalara ;

  • nu doarme corespunzator sau are un apetit schimbat – simptomele includ probleme in adormire, cosmaruri, mananca prea mult sau prea putin si are dureri mari de cap si de stomac ;

  • se gandeste in mod repetat la moarte – este in regula ca un copil sa se gandeasca la acest cocept, dar ar trebui sa apelati la un psihoterapeut de copii daca acesta vorbeste in mod repetat despre acest subiect sau chiar despre sinucidere.


Ce intrebari puteti adresa in cadrul unei sedinte de psihoterapie pentru copii ?


Inainte de o prima sedinta de psihoterapie pentru copii, trebuie sa stiti ca Diana Cotumbeanu (diacoti.ro) va poate raspunde la urmatoarele intrebari:

  • Cum veti rezolva acest tip de problema ?

  • Copilul meu cred ca va fi prea emotionat. Ce pot face?

  • Cat de devreme se pot vedea imbunatatirile?

Data adăugării: 2017-10-24 13:39:40

Adăugat de: Nistor Marius 0745820589