Anunţul tău este o poveste. Spune-ne şi tu povestea ta. Detalii

Căutare avansată

Invata-l pe cel mic cum sa evite cazaturile de pe trotineta

Invata-l pe cel mic cum sa evite cazaturile de pe trotineta Mersul pe trotineta nu este o activitate complicata si este usor de invatat, insa mai ales in cazul copiilor mai mici, care poate inca nu sunt perfect stapani asupra propriului echilibru, exista un risc de cazaturi.

Bineinteles, acest lucru se poate intampla si daca intalnesc anumite obstacole, daca merg pe asfaltul ud sau intalnesc alte situatii neprevazute.

Daca poarta echipamentul de protectie corespunzator (casca, genunchiere, cotiere), cazaturile nu ar trebui sa ii faca rau celui mic dar chiar si in acest caz, pot fi destul de neplacute.

Teama de cazaturi ar putea, mai apoi, sa il tina departe de trotineta sau de bicicleta si role. Insa, daca stii cum sa il inveti sa evite cazaturile, sansele de a cadea vor fi mult mai mici.

Iata de ce anume ar trebui sa tii cont atunci cand il inveti pe copil sa evite cazaturile de pe trotineta:

1. Alege trotineta potrivita


Inainte sa vorbim de cazaturi este necesar sa recunoastem faptul ca totul incepe cu alegerea unei trotinete potrivite. Ce inseamna acest lucru? Trotineta trebuie sa fie de calitate, rezistenta pentru a nu se strica fix cand copilul merge pe ea, si sa se potriveasca cu dimensiunile si greutatea copilului. Manerele unei trotinete pentru copii ar trebui sa ajunga, in general, sub pieptul copilului.

Descrierea tehnica a trotinetei iti va indica pentru ce varste este potrivita. O strategie buna este sa cumperi trotineta copii online, unde s-ar putea sa ai sansa sa gasesti preturi mai mici decat in magazinele fizice, sau reduceri.

2. Ajuta-l sa adopte pozitia potrivita


Pentru a adopta pozitia ideala pe o trotineta, copilul trebuie sa stea cu spatele drept, cu privirea inainte, si cu mainile pe manerele trotinetei. Invata-l sa nu se uite, cel putin la inceput, cand invata, in stanga si in dreapta tot timpul, ci sa se uite in fata si in jos pentru a evita obstacolele de pe asfalt.

Bineinteles, este necesar sa priveasca si in stanga si in dreapta pentru a se putea feri de pietoni in cazul in care merge prin locuri aglomerate. Insa, pentru inceput, este bine sa invete sa mearga pe trotineta in locuri neaglomerate, pe drumuri drepte.

3. Invata-l sa evite obstacolele


O cauza a cazaturilor de pe trotineta este intalnirea neasteptata cu diferite obstacole ascunse sau, aparent, inofensive. Invata-l pe cel mic sa evite gropile, pietrisul, si mersul cu trotineta prin gramezi de frunze.

Desi poate fi amuzant, mersul prin gramezile de frunze, toamna, poate fi periculos pentru ca acestea pot ascunde pietre si pot fi alunecoase.

4. Pune accentul pe regulile de circulatie


Presupunand ca ii dai voie copilului sa mearga singur cu trotineta, este necesar sa il instruiesti cu atentie privind regulile de circulatie la traversare, precum si evitarea si acordarea prioritatii pentru pietoni.

In caz contrar, copilul se poate confrunta cu situatii periculoase sau, cel putin, cu cazaturi zdravene.

Image by Tania Dimas from Pixabay

Data adăugării: 2021-12-03 15:55:20

Adăugat de: C Mihai 0752222333